If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Перката на радиатора не включва когато мине 90 градуса
Перката на радиатора не включва когато мине 90 градуса
Колеги моля за помощ перката на радиатора не включват когато мине 90 градуса ,ако включа ли климатика почва да работи и охлажда .На дълъг път с нормално каране колата поддържа 72 градуса.
Алфа 156 2.0 98г. 155 к.
Първа степен трябва да тръгне при 95 а втора при 102.
Най добре е да се напрани диагностика и така да се види дали температурата според ECU - то и тази според стрелката съответстват. Подозирам, че стрелката не показва вярно.
Изчаках стрелката да мине 120 градуса пак не включва на път си показва нормалните 72 градуса.включа ли климатика почва да върти вентилатора.
Бушони или релета трябва ли да се проверяват някъде?
Изчаках стрелката да мине 120 градуса пак не включва на път си показва нормалните 72 градуса.включа ли климатика почва да върти вентилатора.
Бушони или релета трябва ли да се проверяват някъде?
Веригата, която пуска първата степен заради пуснат климатик и тази заради която първата степен се пуска при достигнати 95 гр. е една и съща.
Остава температурният датчик с който ECU - то мери температурата да е дефектирал. Ако той е прекъснал, вентилаторът ще работи непрекъснато.
Най-добре диагностика. Така освен, че ще стане ясно, каква температура вижда ECU - то, ще могат и да се тестват и двете степени на охлаждането.
---------- Post added at 21:53 ---------- Previous post was at 21:52 ----------
Подозираш или си сигурен, Алфисте-идеалист?
Та нали всички стрелкови показания на модела 156 са "невероятно неточни"?
И как беше - май това не е дефект, а съзнателно търсен ефект...
Пуснал съм темата ,ако може да ме на сочите как да си реша проблема сам с ваша помощ без ходене на майстори при който ходеното е като руска ролетка да ли ще попадна на точния.
Пуснал съм темата ,ако може да ме на сочите как да си реша проблема сам с ваша помощ без ходене на майстори при който ходеното е като руска ролетка да ли ще попадна на точния.
Можеш и сам да се справиш с диагностиката.
Трябва ти един лаптоп и кабел за диагностика. С малко помощ от форума, би могъл да се справиш.
Comment